Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@02:22:44 GMT

فرهنگ توجه به سلامت روان باید نهادینه شود

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۱۸۸۶۴

فرهنگ توجه به سلامت روان باید نهادینه شود

ایسنا/فارس رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نهادینه سازی فرهنگ توجه به سلامت روان و پرداختن به بهداشت روان در جامعه را از مولفه‌های اساسی سلامت و ارتقا و بهبود آن برشمرد.

دکتر سید وحید حسینی در نشست کمیته پیشگیری از خودکشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بی شک، نشاط اجتماعی یکی از مؤلفه‌های اصلی رفاه و از مهم ترین شاخص‌های توسعه در کشورها به شمار می‌رود و نقش بسیار مهمی در سلامت و پویایی اجتماعی ایفا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نقل از علوم پزشکی شیراز، او با اشاره به تاکید سازمان بهداشت جهانی در زمینه نقش بهداشت روان در سلامت جامعه، افزود: با این حال با وجود نقش عمده بهداشت روان در سلامت عمومی، در بسیاری از نقاط جهان این موضوع در درجه اهمیت پایین تری نسبت به سلامت و بیماری‌های جسمانی واقع شده و مورد غفلت قرار گرفته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه مردم در حال حاضر نسبت به سلامت جسمی خود توجه داشته و اقدام به ارزیابی آن می‌کنند، بر اهمیت نهادینه سازی فرهنگ توجه به سلامت روان در جامعه، همسو با سلامت جسمی تاکید کرد.

حسینی توصیه دین مبین اسلام به مفاهیمی نظیر توکل و امید، مثبت نگری، قناعت و انتظارات منطقی، کنترل خشم، پرهیز از اندوه، خوش رفتاری، نشاط و شادمانی و همچنین اهمیت دادن به شبکه های حمایتی عاطفی و اجتماعی مانند خانواده را بیانگر توجه ویژه اسلام به بهداشت روان و نقشی آن در سعادت بشر دانست و اظهار کرد: در مطالعات مختلف نیز نقش باورهای مذهبی در سلامت روان به تایید رسیده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز خودکشی را یکی از موضوعات مهم در حوزه سلامت روان برشمرد و تاکید کرد: با استفاده از امکانات موجود، هم افزایی در زمینه به کارگیری توانمندی‌های موجود در دانشگاه و دیگر ارگان‌های مرتبط، می‌توان بسیاری از مشکلات موجود در این حوزه را کنترل کرد و شاهد کاهش این معضل باشیم.

معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت خودکشی در جهان، کشور و استان فارس، چالش‌های پیش رو در شناسایی، مراقبت و پیگیری افراد دارای اختلالات روانی را بیان کرد.

دکتر عباس رضائیان زاده گفت: خودکشی یکی از ۱۰ علت عمده مرگ در جهان است و به دلیل اهمیت آن، در ایران برنامه ‌های مدونی برای پیشگیری از خودکشی پیش بینی شده است.

او مداخلات روانشناسی و روانپزشکی در آسیب های اجتماعی و بررسی روند و ابعاد مختلف آن را برنامه ای درازمدت خوانده و گفت: در این زمینه توجه ویژه به افراد دارای سابقه اقدام به خودکشی، استفاده از ظرفیت‌های برون بخشی و توانمندسازی بهورزان، مراقبان سلامت و کارشناسان سلامت روان می‌تواند راهگشا باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی شیراز سید وحید حسینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بهداشت روان سلامت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۸۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد

مدیر امور گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در سال جدید به منظور گسترش دامنه خدمت رسانی به بیماران بین‌الملل، ۱۰ مجوز جدید برای مراکز درمانی صادر شده تا بتوانند خدمات رسانی به گردشگران سلامت را در دستور کار قرار دهند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی مشهد، داوود خوش شکن، با اشاره به اینکه 4 بیمارستان و 6 درمانگاه تخصصی در ابتدای سال مجوز فعالیت در حوزه IPD را دریافت کردند، اظهار داشت: از 4 بیمارستان ، یک بیمارستان خصوصی و سه بیمارستان دولتی به تازگی  دارای مجوز جذب گردشگران سلامت را دریافت کردند. 

وی با اشاره به اینکه در فروردین ماه امسال جدید 2 هزار و 587 گردشگر سلامت از خدمات مراکز زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بهره بردند، تصریح کرد: در مجموع 46 مرکز درمانی تاکنون مجوز جذب گردشگران خارجی را دریافت کرده اند که از این تعداد 19 بیمارستان خصوصی و 3 مرکز جراحی محدود و مابقی درمانگاه های تخصصی هستند. 

خوش شکن با بیان اینکه تعیین تکلیف بیماران خارجی در زمینه تهیه ارز در مراکز دولتی و خصوصی یکی از مهمترین اقدامات در سال جاری است، بیان کرد: هر بیمارستان یک شرکت رسمی گردشگری می تواند داشته باشد تا گردشگران خارجی با پول معتبر و در دسترس خود بتوانند هزینه های درمانی را بپردازند. 

وی با اشاره به اینکه ساماندهی ارز برای گردشگران خارجی را می توان یکی از مهمترین اقدامات در سال جاری دانست و افزود: افرادی که واسطه معرفی بیماران خارجی به مراکز درمانی می شوند باید کارت شناسایی معتبر را به امضای دانشگاه علوم پزشکی مشهد و میراث فرهنگی داشته باشند و در دوره آموزشی 20 ساعته شرکت کنند در غیر این صورت امکان معرفی بیماران خارجی را به مراکز درمانی ندارند. 

مدیر امور گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سامانه جامع گردشگری سلامت به منظور دسترسی آسان گردشگران سلامت در حوزه ارتباط گیری با مراکز درمانی برای اولین بار به صورت پایلوت با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بخش خصوصی در مشهد راه اندازی می‌شود، تصریح کرد: این سامانه ابتدا در یک شیفت و بعد به صورت شبانه روزی پاسخگوی گردشگران خارجی است و آنها می‌توانند به راحتی پاسخ سئوالات خود را دریافت کنند. 

وی گفت: سال گذشته بیش از  80 هزار بیمارخارجی از خدمات مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بهره بردند.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی لرستان با فاضلاب آبیاری می‌شود!
  • عین اللهی: حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • افزایش حق الزحمه دستیاران پزشک به ۱۵ میلیون تومان
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی افزایش یافت
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • امیدوارم بتوانیم حقوق دستیاران را به ۲۰ میلیون برسانیم
  • کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان، از امروز